Eindejaarstips

11 december 2015

De maand december is alweer begonnen, een maand met vele feestdagen, verplichtingen, etc. Maar ook een maand om te kijken naar het afgelopen jaar en strategie te bepalen voor de (nabije) toekomst. Het is ook een maand waarin veel advieskantoren eindejaarstips verspreiden over wat “fiscaal” handig is. Zelf ben ik nooit zo’n voorstander van fiscaal aangedreven tips, want economisch gezien betekent het altijd een uitgave (€ 1.000,- uitgeven om maximaal 52% IB terug te krijgen is per saldo nog steeds economisch een last).

Maar toch wil ik zo vrij zijn om u enkele overwegingen mee te geven, eindejaarstips die u wellicht dit jaar of later een voordeel oplevert.

  1. Schenken, indien uw vermogen dat toelaat
    In Nederland dient er erfbelasting afgedragen te worden over het vermogen van de overledene. Door jaarlijks gebruik te maken van de vrijstelling bij schenkingen, kunt u al snel 21,2% belasting besparen over het bedrag dat u geschonken heeft.
  2. Hypotheekrente vooruitbetalen, indien u volgend jaar een lager belastingtarief verwacht
    Verwacht u volgend jaar een lager inkomen (u gaat met pensioen of u wilt starten met een onderneming of anderszins) kunt u overwegen om hypotheekrente vooruit te betalen. Dit levert u al snel een voordeel op van 11,2%.

Bovenstaande eindejaarstips kunnen u economisch juist een voordeel opleveren, aangezien die uitgaven vroeg of laat toch wel gedaan worden. Door te plannen kan u echter juist flinke voordelen verkrijgen.
Bent u ondernemer dan kan het handig zijn om te kijken naar de resultaten tot en met november. Wellicht is er veel voordeel te behalen bij de verschillende belastingafdrachten. Heeft u daarbij hulp nodig, dan kunt u altijd contact opnemen met ons kantoor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Uw administratie zelf boeken of compleet uitbesteden

Eersteklas advisering, een gesprekspartner die kritisch met u meedenkt. We werken met een aantal online administratiesystemen, waar u indien gewenst zelf op elk moment kunt inloggen. Zorg dat u op de hoogte bent van uw onderneming.
OFFERTE OPVRAGEN

HeRa Finance

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram